Testimonials

Sounder Sleep helpt echt!

Ik ben nooit een goede slaper geweest, maar de laatste jaren was het helemaal slecht. Geen nacht sliep ik meer dan 5 uur en een paar keer per week sliep ik maar 2 of 3 uur. Van een gewone slaapcursus met een slaapdagboek en allerlei tips die ik zelf ook kan bedenken, verwachtte ik helemaal niets.

Toen ik over sounder sleep las, vond ik dit direct een heel logisch en geloofwaardig verhaal, dus ik schreef mij in voor de cursus van Jeannette Warbroek. Jeannette leerde ons oefeningen voor overdag en oefeningen voor ’s avonds of ’s nachts in bed (ingesproken oefeningen kreeg je digitaal). Het gaat om hele kleine bewegingen die het zenuwstelsel tot rust brengen. Ik heb zelf één heel simpele dagoefening uitgekozen en die doe ik nu 1 of 2 keer per dag, minimaal 10 minuten. Die oefening brengt mij tot een hele diepe rust. Doordat je overdag af en toe rustmomenten hebt, kom je ’s avonds gemakkelijker in slaap en is ook de kwaliteit van je slaap beter. Dat is de theorie, maar ook de praktijk, want ik slaap veel beter! Niet dat ik nu direct in slaap val en 8 uur slaap. Maar ik slaap absoluut sneller dan voorheen en als ik ’s nachts wakker word, dan lukt het ook om weer in slaap te vallen.

Aan het begin van de cursus werd ik gevraagd om een rapportcijfer voor mijn slapen. Dat was toen een 2 en nu is het een ruime voldoende! Niet alleen mijn nachten zijn beter, maar natuurlijk ook mijn dagen!

Jeanet, 55 jaar, juni 2015

 

Mijn Sounder Sleep ervaring

Ik had een heel slecht slaappatroon : wel inslapen, dan wakker worden, niet meer kunnen inslapen, alleen maar denken,denken… Toen ik van de slaapcursus hoorde, dacht ik: ´proberen kan nooit kwaad´, maar ik had niet veel hoop op verbetering.

De eerste bijeenkomst sprak wel aan: de rust die uit ging van de oefeningen, het niets “moeten”, en zelfs het samen doen met anderen (wat niet zo erg mijn ding is). Maar ik betrapte mij erop, dat het rust zoeken overdag door middel van de dagdimmers, er gewoon niet van kwam. Een week later, bij de 2e bijeenkomst moest ik bekennen dat er niet veel verbetering was. Toen drong het tot me door dat ik echt met discipline daarvoor tijd moest nemen en zo kon ik op de derde bijeenkomst melden,dat het slapen beter ging. Ik heb nu overdag meer vaste tijdstippen voor de oefeningen. Voor mij waren (en zijn) de dagdimmers ´Main queeze´ en ´Omhels je hart´ het prettigst om te doen. Toen deden we de nachtdimmer ´ Making room´ en die ging me letterlijk helpen om weer in slaap te komen. Het is zelfs zo dat ik die oefening niet kan afmaken, omdat ik dan in slaap gevallen ben. Aan het begin van de cursus gaf ik mijn slapen een 4, maar nu geef ik het een 7.

De cursus is nu een paar maanden geleden en ik ben nog wel een keer op een herhalingsles geweest. Ook dat was belangrijk om even weer de rust te vinden, van hoe doe je dat ook al weer. Nog steeds moet ik bewust overdag denken : ´nee, nu even tijd voor mezelf´, maar doe ik het niet, dan merk ik dat ’s nachts. Tot nu toe : veel baat en veel bewuster van de dingen die ik doe!!

Riet