Hoe werkt Sounder Sleep?

Het Sounder Sleep Systeem maakt gebruik van twee fundamentele, tegengestelde principes van het centrale zenuwstelsel, excitatie en inhibitie. Excitatie is letterlijk vertaald opgewondenheid en inhibitie is remming. Elke lichamelijke beweging die we maken produceert een mix van excitatie- en inhibitie- signalen in de hersenen. Grote, snelle en krachtige bewegingen leiden tot meer excitatie en relatief minder inhibitie. Kleine, langzame en zachte bewegingen leiden tot meer inhibitie en relatief minder excitatie.

Van de twee principes is inhibitie de belangrijkste factor als het om slapen gaat. In slaap vallen is een proces waarbij de balans tussen excitatie en inhibitie in het brein sterk verschuift naar inhibitie. Het resultaat hiervan is dat de processen in je hersenen langzamer worden, de cognitieve activiteit van het brein sterk verminderd en de stofwisseling vertraagt, waardoor het lichaam tot rust komt. Dit is het natuurlijke proces waardoor we in slaap vallen.

De kern van het Sounder Sleep Systeem is dat we kleine, langzame en zachte bewegingen gebruiken om dit proces te beginnen en te versterken. Het resultaat is een natuurlijke, rustgevende slaap.